PU 5900 полиуретанов лак за бетон (мат, прозрачен) А+В 4.5 кг Преглед отблизо

PU 5900 полиуретанов лак за бетон (мат, прозрачен) А+В 4.5 кг

50130

Нов продукт

105,60 лв с вкл. ДДС

Еластично, прозрачно, матово, двукомпонентно полиуретаново покритие, за вътрешно-външни циментови подове.

Опаковка: метални кутии, компонент А-2.5 кг, компонент В-2 кг. Общо 4.5 кг

Повече детайли

1 Артикул

Характеризира се с висока механична и химическа устойчивост, висока еластичност, висока адхезия дори на непорести повърхности, кадифена повърхност, устойчива на външни атмосферни условия и ултравиолетова радиация. Идеален като защитно покритие за полиуретанови подови системи, тъй като значително повишава устойчивостта на абразия, износване, драскотини и обща устойчивост на механични напрежения. Подходящ е и като покритие в епоксидни системи. Може да се използва и самостоятелно върху нетретиран с акрилни импрегнатори щампован бетон, както и други бетонови подове, стени, декорации. Осигурява по-дълготрайна издържливост и защита.

Смесване: А:В 2.5:2  по тегло

Време за полагане след смесване: 1 час

Специфично тегло 1.26 кг/л

Теоретично покритие: 7-8 м2 (А+В)

VOC: 485 g/l ; EU LIMITS (2010): 500 g/lt

Съхнене: 6-8 часа

Ходене след 24-48 часа

Пълно втвърдяване: 7 дни

Полагане

Повърхността трябва да бъде напълно суха и свободна от материали, които предотвратяват залепване, като например парчета, прах, масло, грес и др. За полагане в полиуретанови или епоксидни подове, моля, вижте техническите спецификации (Моля, обърнете внимание на времето за полагане на следващия слой).

Повърхността трябва първо да се обработи с 850 епоксиден грунд като субстрат или с епоксиден грунд 860 без разтворители.

PU 5900 се смесва добре Α:В – 2.5:2 по тегло (около 2-3 минути), докато сместа стане хомогенна. Нанесете в един слой кръстосано с четка или валяк със степен на разреждане 0-10% с разтворител.