Изберете език  

EVAPRE препарат за удължаване времето за обработка на бетона при топло време

Описание

Кофи по 19 л. Полага се по време на заглаждането на бетоновите настилки при много горещо и/или ветровито време. Предпазва повърхността от бързото отделяне на влагата, с което удължава времето за изпълнение на финишните операции.

Купи

Цена: 150.00 лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания

ТЕХНИЧЕСКО ОПИСАНИЕ

EVAPRE е икономично, висококочествено, на водна основа съединение. То е специално създадено да формира тънък моно-молекулярен филм, който да намали бързите загуби на влага от бетоновите повърхности в техния пластичен стадии.

EVAPRE осигурява значителна помощ в изпълнението на висококачествени бетонови настилки. Бързото изпарение на водата се забавя, условията на бетоновата повърхност се нормализират и работниците могат да по-спокойно да изпълнят финишните операции. EVAPRE не отделя летливи органични съединения (VOC compliant).

EVAPRE значително намалява пластичното свиване и напукване, образуването на коричка при вятър, лепкавост и порестост, които са честа причина за образуването на слаба и неравна повърхностна текстура.

Тези състояния се получават, когато  хидратацията е по-бърза от движението на избиващата на повърхността вода.

EVAPRE ефективно се бори и минимализира ефектите от бързите изсушаващи условия като ниска влага, ниска температура на оросяване, силни ветрове, директна слънчева светлина, горещо време, нагорещен бетон или полагане на бетона в нагорещени кофражи или друга нагорещена основа или пък във вътрешни помещения при студено време. Защитният филм изчезва щом бетона не е вече пластичен.

УПОТРЕБА

EVAPRE е идеален за използване като забавител на изпаряването на водата от бетонови повърхности, където степента на изпаряване превъзхожда степента на отделяне на вода на повърхността. EVAPRE може да бъде използван с линията MEADOW-PATCH® и MEADOW-CRETE® ремонтни смеси. Той също може да се използва с леки бетони и други разтвори на циментова основа. Когато се използват сухи смеси (топинги) за увеличаване на повърхностната твърдост, EVAPRE може са бъде използван след  подравняването и след първата заглаждаща операция, ако е необходимо.

ЗАБЕЛЕЖКА: EVAPRE е специално създаден да се бори с разрушаващите ефекти от ранното бързо изпаряване на влагата в бетона. Ранното бързо изпаряване на влагата е описано в ACI Committee 305R-91, със заглавие ''Recommended Practice for Hot Weather Concreting”. Този доклад съдържа диаграма на страница 5, която обрисува ефекта от температурите на бетона и въздуха, относителната влажност и скоростта на вятъра върху степента на изпарение на влагата от повърхността на бетона. Тя предоставя графичен метод за изчисляване на очакваните загуби  повърхностна влага при различни климатични условия.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА
  • Значително намалява пластичното свиване и напукване, причинено от изпарение при ниска влажност, високи температури и силни ветрове
  • Позволява използването на бетон с по-ниска консистенция и по-ниско водоциментово отношение
  • Осигурява гладка и трайна бетонова повърхност
  • Намалява образуването на коричка, когато духа вятър, предпазва от образуването на лепкава каша и пореста релеф, които водят до слаба и неравна повърхност.
  • Позволява да бъдат изпълнени финишните операции, както е предвидено
  • Намалява общата стойност, защото времето на финишните операции е по-малко критично и може да се изпълни по-голям обем работа.
  • Не отделя летливи органични съединения (VOC compliant)
  • Помага да се минимизира напукването на бетоновата повърхност, поради ранните загуби на вода.
  • Предлага се в изключително лесните за употреба кутии по 1600 см3.
ОПАКОВКИ
 
Кофи по 5 галона (19 литра)

РАЗХОДНА НОРМА

1 литър EVAPRE се разрежда с 9 литра чиста вода.

1 галон (3.8 литра) EVAPRE размесено с 9 галона (34.2 литра) вода ще покрие 185-430 м2 (50-100 м2/литър; 0.010-0.020 л/м2).

Количесвото се нуждае от завишаване ако са необходими допълнителни слоеве.

 
НАНАСЯНЕ

СТЪПКА 1– За повечето случай EVAPRE трябва да се смеси в отношение 1 част EVAPRE към 9 части вода. Разбъркайте или разклатете добре опаковката EVAPRE преди да смесите с водата. Преди полагането също разбъркайте или разклатете добре готовия разтвор. ЗАБЕЛЕЖКА: EVAPRE се предлага в изключително лесните за употреба кутии по 1600 см3. Само я поставете в 13 литрова пръскачка, допълнете я с вода и започнете работа.

СТЪПКА 2 – Нанесете EVAPRE с професионална пръскачка. Използвайте Chapin 8005 или еквивалентен тип, който има производителност половин галон за минута.

СТЪПКА 3– Водният разтвор на EVAPRE трябва да се нанесе незабавно след полагането и подравняването на бетона и/или между финишните операции, както е необходимо. Нанасянето е опростено от мимолетен пигмент, който ще изчезне изцяло по време на съхненето. Не позволявайте образуването на локви. Ако такива се появят, отстранете ги незабавно и изплакнете с вода.

СТЪПКА 4 – Изчистете цялото оборудване веднага след употреба със сапун и вода. 

СТЪПКА 5 – Изпълнете финишните операции, както се изисква.

СТЪПКА 6 – Изпълнете необходимите противосъсъхвателни мерки, след като повърхността е готова за това. Използването на EVAPRE не отменя нуждата от грижа за бетона срещу появата на съсъхвателни пукнатини, като нанасянето на противосъсъхвателен и запечатващ агент или други мерки, като поливане с вода, покриване с полиетилен и др.

 
ЗАБЕЛЕЖКА

Остатъка, оставащ на повърхността след финишната операция няма да наруши връзката или да промени цвета. Защитния филм обикновено трае докато бетона е пластичен. По тази прична за всички бетонови повърхности трябва да осигури правилно съхнене и отлежаване.

 
ВНИМАНИЕ

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ EVAPRE като помощник за по-добър финиш за циментови материали, включително Dry-Shake повърхностни втвърдители или топинги. ЕVAPRE не бива да се втрива в бетоновата повърхност, нито да се използва за разбъркване с бетона. ЕVAPRE не бива да се нанася по време на финалните шлайфащи операции. ЕVAPRE не е противо-съсъхвателен агент (Curing agent).

W.R. MEADOWS, INC. не е отговорен за съвместимостта или резултатите, когато ЕVAPRE се използва с продукти на други производители.

Четете и следвайте информацията за нанасяне и употреба, в съответствие с Информацията за безопасността и здравето, показана на етикета на контейнера. Виж: Material Safety Data Sheet за пълна информация за безопасността и здравето.