Изберете език  

SETHARD L импрегнатор, химически втвърдител и прахоелиминатор за индустриални бетонови подове

Описание

Безцветна проникваща течност, на литиевo-силикатна основа - за защита и подобряване на издържливостта на индустриални бетонови подове. Прониква в повърхността на бетона и остава там завинаги. С химичната си реакция запълва порите и това увеличава износоустойчивостта, блокира прахоотделянето, ограничава проникването на течности и замърсители, придава на бетона мек блясък. Опаковка: кофи по 20 кг. (18 л)

  • Код: 902081
  • Производител:
  • Тегло: 21.000 кг
  • Bookmark and Share
Опаковка 20 л / 5 л:

Купи

Цена: 469.20 лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания

ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ

ОПИСАНИЕ

SETHARD L уплътнител и химически втвърдител за бетон е готовa за употреба, безцветна течност, която прави бетона по-твърд и блокира прахоотделянето на молекулярно ниво. Осигурява значително повишаване на износоустойчивостта и химическата устойчивост и увеличава трайността на повърхността в сравнение с нетретиран бетон. След като SETHARD L се нанесе и проникне в повърхността на бетона, се осъществява химична реакция, която формира вторичен продукт, който запълва порите на бетона. SETHARD L увеличава твърдостта на бетона, елиминира запрашаването и отделянето на частици. SETHARD L е химически разработен, за да предостави навременни, бързи и постоянни резултати. Продуктът просто се пръска и повърхността се поддържа влажна за 15 минути. В този кратък период от време, безцветната течност бързо прониква в повърхността. За разлика от традиционните уплътнители SETHARD L не изисква да се разнася с четка или да се изплаква с вода. След прилагането му, бетоновите повърхности получават подобрена защита и блясък, в комбинация с ненадмината устойчивост на износване. Този безопасен за околната среда продукт на водна основа, има нулево съдържание на летливи вещества (VOC) и предлага атрактивнa опция в екологичното строителство.

ПРИЛОЖЕНИЕ

SETHARD Lсе препоръчва за употреба, където се изисква по-твърда, безпрашна и с повишена химическа устойчивост повърхност, устойчива на абразия. Идеален е за приложение на подове в промишлени предприятия и складове, силози за съхранение, пречиствателни станции, съоръжения за химическа обработка, рафинерии и подове с тежък пешеходен трафик, като например обществени и търговски центрове, спортни зали, стадиони, болници, летища, музеи. SETHARD L може успешно да се използва и в комбинация с сухи повърхностни втвърдители (посипки). 

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА

• Вътрешната молекулна реакция прониква дълбоко в бетона, за да уплътни и втвърди повърхността, като спомага и за предотвратяване навлизането на влага и други чужди тела в нея.

• Бърза, лесна и безпроблемна процедурата за нанасяне (без размиване и изплакване с вода).

• Не изисква разнасяне с четка за улесняване проникването в повърхността или изплакване с вода (с изключение, ако някъде са се образували локви).

• Устойчивост на замразяване / размразяване.

• Третираните повърхности не отделят прах и имат подобрена устойчивост на химикали, петролни продукти и абразия.

• Осигурява постоянен, атрактивен блясък със способността да се полира..

• Предпазва от надраскване или обелване.

• Осигурява здрава, защитена повърхност, която няма да пожълтее, обезцвети или пък да остават следи от пешеходен и автомобилен трафик.

• Подобрена светло отражателност.

• Може да бъде търкан с четки или падове.

• Съвместим с препарати за допълнителна защита/блясък на повърхността, като BELLATRIX (USA) за още по-високи качества на бетоновия под.

• Готов за употреба от контейнер и лесен за употреба. Спестява време за полиране/почистване.

• За употреба на закрито или на открито.

• Безвреден за околната среда, безопасен.

• VOC съдържанието е 0,00 грама / L.

РАЗХОДНА НОРМА за готов работен разтвор

Приблизително 12 - 14 м2 /литър върху новоотлят бетон.
Приблизително 9 - 10 м2 /литър върху стари бетонови подове.

Забележка: Разходът може да варира в зависимост от финиша и порьозността на бетона

ОПАКОВКА

Кофи по 20 kg (18 л). 

ТРАЙНОСТ (ТИПИЧНА)

Една година в оригинална, неотворена опаковка.

НАНАСЯНЕ

Подготовка на повърхността ... Пресен бетон: На пресно положен бетон SETHARD L може да бъде нанесен,  като влагозадържащо покритие (кюринг), след финалното шлайфане. Когато е предвидена друга влагозадържаща мембрана (кюринг) и течен втвърдител, положете първо SETHARD L веднага след финалната обработка, а след това и влагозадържащото покритие. Може да нанесете SETHARD L и след няколко дни, стига повърхността да е чиста, за да може да прониква препарата в повърхността. Съществуващ (стар) бетон: Повърхността трябва да бъде чиста и структурно здрава. Отстранете всички остатъци, влагозадържащи покрития (кюринги), масла, импрегнатори, замърсители и циментово мляко, попълнете и ремонтирайте всички дупки, пукнатини и повредени зони,  преди прилагането на SETHARD L

Разбъркване ... За оптимална работа, се препоръчва внимателно разбъркване или разклащане на баката с материала.

Начин на полагане ... Пресен бетон: Материалът е готов за употреба..Нанесете го с помощта на пръскачка с ниско налягане и разнясяйте по повърхността с микрофибърен моп. Не позволявайте на материала да остава на локвички на повърхността. Повърхността трябва да е мокра 15 минути. Ако изсъхне преди изтичането на 15-те минути, напръскайте отново изсъхналите зони. Оставете да изсъхне. Съществуващ (стар) бетон: Наситете повърхността с разтвор на SETHARD L с пръскачка и разнасяйте по цялата площ с микрофибърен моп. Поддържайте влажна повърхноста в продължение на 15 минути, но не позволявайте материал да се стича и образува локви. ЗАБЕЛЕЖКА: Обърнете специално внимание на порести и / или сухи области, обикновено при кофражите или в края на полето. Тези области трябва да се поддържат мокри през цялото време. След това оставете повърхността да изсъхне.

Излъскване ... SETHARD L може да бъде излъскан до висок блясък на твърдо шлайфани бетонови настилки. Необходима е високоскоростна роторна (2000-2200 об/мин) полираща машина с подходящи падове за поддръжка.

ВНИМАНИЕ ... Веднага измийте с вода, ако сте напръскали с материала повърхности като стъкло, алуминий, или високо полирани такива, за да се избегне ецване на повърхноста.

Време за съхнене ... 2 - 4 часа. SETHARD L изсъхва много бързо върху нов бетон. Времето за съхнене може да бъде по-дълго при стари бетони в зависимост от състоянието им. Ограничете пешеходния трафик за поне 4 часа, за предпочитане 12 часа.

Почистване ... Докато са все още мокри инструментите могат да се почистват бързо и лесно със сапун и вода.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Да не се полага, ако температурата на бетона е по-малка от 4 ° C или над 38 °C. ДА СЕ ПАЗИ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ. Ако е бил замръзнал, продуктът трябва да се размрази и разбълника леко преди употреба.

ОПАСНОСТИ ЗА ЗДРАВЕТО

SETHARD L е негорим. (Точка на възпламеняване > 210 ° F.) Директен контакт ще доведе до дразнене на кожата и очите. Вдишването на мъгла от продукта може да да доведе до дразнене на дихателните пътища. Обърнете се към Информационния лист за безопасност (MSDS) за пълна информация относно здраве и безопасност.